A fokhagyma csodás egészségügyi hatásai - A fokhagymacseppek receptjével

Elképzelhetetlenül sok pozitív hatása van. Ismerkedj meg velük!

fokhagyma
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A fokhagyma mind a népgyógyászat, mind pedig a modern orvostudomány szerint csodálatos egészségvédő és -megőrző tulajdonságokkal bír.

Fogyasztása jó hatással van a szívre, bizonyos fokú védelmet nyújt a daganatos betegségek kialakulása ellen, de az egész szervezet működésére pozitív hatással van.

Fokhagyma a szívnek

A fokhagymában található hatóanyagok száma meghaladja a százat. Az egyik legfontosabb ezek közül az allin, mely összezúzva - tehát, ha összerágod, vagy már összezúzva fogyasztod - allicinná alakul. Az allicinnak pedig bizonyítottan erős szív- és érrendszervédő hatása van: többek között - az aszpirinhez hasonlóan - gátolja a vérrögképződést. A fokhagyma ezenkívül csökkenti a koleszterinszintet, valamint javítja a vérkeringést is.

Fokhagyma rák ellen

Számos kutatás bizonyítja, hogy a fokhagyma lassítja, illetve gátolja azon sejtelfajulások kialakulását, melyek végül a daganatos betegségekhez vezetnek. Közömbösíti a szabadgyököket, melyek közvetetten rákos elváltozásokat indíthatnak be a sejtekben. Különösen erős védelemmel bír a gyomorrák ellen, de az egész immunrendszert erősíti.

Teljes védelem

A fent említetteken kívül természetesen egyéb, átfogóbb, általánosabb egészségügyi szempontból előnyös tulajdonságai is vannak a fokhagymának.

Jótékony hatásai

  • Megszünteti a migrént.
  • Csillapítja az ízületi fájdalmakat.
  • Baktériumölő.
  • Elmulasztja a megfázás tüneteit.
  • Oldja a görcsöket.
  • Gyorsítja az ízületi gyulladások megszűnését.

A cikk az ajánló után folytatódik

A fokhagymacsepp receptje

A következőkben leírt fokhagymacseppkúra a szervezetben öt évig tartja meg hatását, tehát csak ezután szükséges megismételned.

A fokhagymacsepp elkészítési módja

  • Zúzz össze 35 dkg megtisztított fokhagymát.
  • Öntsd 3 dl 96%-os alkoholba.
  • Az edényt jól zárd le, és érleld 10 napig.
  • Vászonruhán keresztül szűrd át.
  • Két nap után a következő táblázat szerint, fél deciliter forralt tejbe csepegtetve, étkezés előtt fogyaszd reggel, délben, este.
Napok Reggel Délben Este
1. 1 csepp 2 csepp 3 csepp
2. 4 csepp 5 csepp 6 csepp
3. 7 csepp 8 csepp 9 csepp
4. 10 csepp 11 csepp 12 csepp
5. 13 csepp 14 csepp 15 csepp
6. 15 csepp 14 csepp 13 csepp
7. 12 csepp 11 csepp 10 csepp
8. 9 csepp 8 csepp 7 csepp
9. 6 csepp 5 csepp 4 csepp
10. 3 csepp 2 csepp 1 csepp


A 11. naptól kezdve 3x25 cseppet fogyassz naponta - evés előtt -, mindaddig, amíg el nem fogy.

A fokhagymacsepp receptje kínai eredetű, 1971-ben talált rá egy UNESCO-expedíció, agyaglapokon, egy tibeti templom romjainál. Azóta sok nyelvre lefordították, és számon tartják a nagy hatású népi gyógyszerek között.

Egészséges falatok

Ha fokhagymát eszel, a fűszernövényben található kénvegyületek egy része bekerül a vérbe, majd a vérárammal a tüdőbe. A kellemetlen szag a levegő kifújásával, valamint a verejtékkel együtt távozik majd a szervezetből.

Sajnos ez az ára számtalan egészségvédő tulajdonságának. Orrod egymillió levegőrészecske között is érzékeli a szagos kénvegyületeteket. Ha azonban szeretnél enyhíteni a kellemetlen leheleten, rágcsálj egy kis petrezselymet - mely a benne lévő klorofillnak köszönhetően enyhíti a szagokat.

Csökkentik a gyulladást a szervezetben: 10 egyszerű étel, amit gyakrabban kellene fogyasztani

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük