Meddig tartható el a fagyasztott zöldség és a hús? Mutatjuk, meddig biztonságos fogyasztani őket
Nemcsak a hűtőben tárolt ételeknek érdemes ellenőrizni a lejáratát, hanem a fagyasztóra is érdemes néha ránézni.
Arra már az ókorban rájöttek az emberek, hogy az ételek sokkal tovább frissen tarthatóak és fogyaszthatóak, ha hideg helyen tárolják őket, így a földbe vájt lyukak és a jégkamrák hamar elterjedtek. Sok helyen még a múlt század elején is ilyen módon próbálták tovább eltartani az ételeket, de a technológia fejlődésével a hűtőszekrény gyorsan népszerűvé vált.
Nemcsak a hagyományos hűtőrész számít nagyon hasznosnak minden háztartásban: a fagyasztóban könnyen lehet tárolni olyan élelmiszereket is, amiket akár hónapokkal később is fel lehet használni, így a pazarlás is kevesebb, hiszen nem romlik meg minden azonnal.
A fagyasztóban is figyelni kell a szavatosságra
Sajnos azonban a fagyasztóba kerülő ételeket sem lehet eltárolni az örökkévalóságig, hiszen az élelmiszerek fagyott állapotukban veszítenek a minőségükből, megromolhatnak, így akár az egészségre is károsak lehetnek. Összegyűjtöttük, hogy a leggyakrabban fagyasztóba kerülő ételek meddig is bírják fogyasztható állapotban. Érdemes őket a lefagyasztás előtt felcímkézni az aznapi dátummal, és akár a lejáratot is rá lehet írni, így könnyebb nyomon követni, mi meddig áll el.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
(Képek forrása: Getty Images Hungary)