Ezért rossz a leheleted! 8 főbűnös táplálék, amit kerülnöd kell
Ismered őket?
A fokhagyma mellett még számos további élelmiszer okolható.

Dia

	A fokhagymában számos kénvegyület található - bár egészségügyi szempontból jótékony hatásúak, egyikük, a merkaptán szájszagot okoz.

A fokhagymában számos kénvegyület található - bár egészségügyi szempontból jótékony hatásúak, egyikük, a merkaptán szájszagot okoz.

Dia

	A borban található alkohol - etilalkohol - szárító hatású, csökkenti a nyáltermelést, így felelős lehet a rossz leheletért.

A borban található alkohol - etilalkohol - szárító hatású, csökkenti a nyáltermelést, így felelős lehet a rossz leheletért.

Dia

	A fűszeres és csípős ételek a felszívódást követően a véráramon keresztül bekerülnek a tüdőbe, majd a kilélegzett levegővel kellemetlen szájszagot okoznak.

A fűszeres és csípős ételek a felszívódást követően a véráramon keresztül bekerülnek a tüdőbe, majd a kilélegzett levegővel kellemetlen szájszagot okoznak.

Dia

	A magas fehérjetartalmú ételek lebontása során a szájban élő baktériumok kellemetlen szagú kénes vegyületeket termelnek.

A magas fehérjetartalmú ételek lebontása során a szájban élő baktériumok kellemetlen szagú kénes vegyületeket termelnek.

Dia

	A tej bomlása során a cisztein nevű aminosav kénhidrogénné, a metionin metil-merkaptánná alakul. Mindez kellemetlen szájszagot okoz.

A tej bomlása során a cisztein nevű aminosav kénhidrogénné, a metionin metil-merkaptánná alakul. Mindez kellemetlen szájszagot okoz.

Dia

	Bár a halfogyasztás egészségügyi szempontból melegen ajánlott, sajátos szaga rossz leheletet okoz.

Bár a halfogyasztás egészségügyi szempontból melegen ajánlott, sajátos szaga rossz leheletet okoz.

Dia

	A sör alkoholtartalmából adódóan szárítja a szájüreget, ugyanakkor a benne lévő sörélesztő is felel a kellemetlen leheletért.

A sör alkoholtartalmából adódóan szárítja a szájüreget, ugyanakkor a benne lévő sörélesztő is felel a kellemetlen leheletért.

Dia

	Bár az érlelt sajtok gasztronómia szempontból minél szagosabbak, annál jobbak, a leheletednek nem tesznek jót.

Bár az érlelt sajtok gasztronómia szempontból minél szagosabbak, annál jobbak, a leheletednek nem tesznek jót.

Blog.hu ajánló
Szerző: Horváth Eszter
Fotó: