Hiánya rákot okoz, és 6 millió magyar nem fogyaszt eleget belőle

Az ország kétharmada szenved a hiánybetegségben. Ezeket kellene enned ellene!

Dia

A tőkehalmáj olaja a legbiztosabb D-vitamin-forrás. Egy evőkanál belőle 924 NE - nemzetközi egység - D-vitamint tartalmaz. Bár valószínűleg meglehetősen keveset fogyasztasz, hiszen a magyar konyha által csaknem ismeretlen táplálékról van szó.

A tőkehalmáj olaja a legbiztosabb D-vitamin-forrás. Egy evőkanál belőle 924 NE - nemzetközi egység - D-vitamint tartalmaz. Bár valószínűleg meglehetősen keveset fogyasztasz, hiszen a magyar konyha által csaknem ismeretlen táplálékról van szó.

Dia

A makréla nem az az étel, ami túl gyakran kerül a hazai étkezőasztalokra. 100 gramm belőle 352 NE D-vitamint tartalmaz.

A makréla nem az az étel, ami túl gyakran kerül a hazai étkezőasztalokra. 100 gramm belőle 352 NE D-vitamint tartalmaz.

Dia

A roston sült lazac már kicsit ismerősebb lehet, bár nem kifejezetten a hétköznapok eledele, igencsak ünnepi fogás. 100 gramm belőle 284 NE D-vitamint tartalmaz.

A roston sült lazac már kicsit ismerősebb lehet, bár nem kifejezetten a hétköznapok eledele, igencsak ünnepi fogás. 100 gramm belőle 284 NE D-vitamint tartalmaz.

Dia

A sós lében úszó, konzervbe zárt szardíniának 100 grammja 144 NE D-vitamint tartalmaz. Érdemes tehát gyakrabban fogyasztanod.

A sós lében úszó, konzervbe zárt szardíniának 100 grammja 144 NE D-vitamint tartalmaz. Érdemes tehát gyakrabban fogyasztanod.

Ezt is szeretjük
Szerző: Horváth Eszter
Fotó: