Mindent tudsz az uborkáról? (x)

Uborkafarm

Kicsi, zöld és ropogós. Mi az? Az egyik legegészségsebb zöldség. De mi az, amit nem tudtál róla?

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az uborkáról sokat tudunk, de lehet, hogy nem eleget. Bár nagyon magas víztartalma van, mégis rendkívül gazdag ásványi anyagokban is, káliumot, vasat, foszfort, kalciumot, nátriumot, szénhidrátokat, valamint A1, B1, B2, B6, és C vitamint is tartalmaz. Talán azt is kevesen tudják, hogy sokáig mérgezőnek tartották.

Egyes források szerint Afrikából származik, más adatok szerint pedig Dél-Kelet-Ázsiából. Egy biztos, amióta felfedezte magának az emberiség az uborkát, örömmel fogyasztjuk, elsősorban nyersen, különböző formában elkészített salátaként, vagy hideg uborkalevesként, de változatosan konzerválva is. Mindemellett sikeresen méregtelenítünk az uborka levével, karikákra vágva arcpakolásként is használjuk, hiszen szépítő és kozmetikai hatása is közismert, de gyógyíthatunk rovarcsípést, napégést is a hűsítő hatású uborka lével, vagy péppel.

Csemegeuborka. Már az elnevezés is sokat ígér, hiszen jelzi, csemegéről, igazi finomságról van szó. Az uborkái közül ebbe a kategóriába a legapróbbak kerülnek be, az igazi csemegeuborka 3-6 cm, de találkozhatsz 5-8 cm-es, vagy akár 6-9 cm-es csemegeuborkákkal is. A vállalkozó szellemű háziasszonyok közül sokan próbálkoznak szezonról szezonra azzal, hogy saját recept alapján teszik el télire a család betevő uborkáját, de sokkal többen vannak, akik az uborkakészítés professzionális mesterei mellett teszik le voksukat.

Egészséges, finom és még nyerhetsz is vele

A csemegeuborka rajongók számára jó hírünk van: már kaphatóak a Bonduelle megújult termékei, amelyek igazán friss, hibátlan alapanyagokból készülnek, a közkedvelt ízesítések alapján több változatban is.

A ropogós, apró uborkákat hazai termesztőktől vásárolja a cég, a feldolgozásnál pedig ügyelnek arra, hogy a minőség meg is maradjon, és az üvegből kivéve is formás, harapnivaló finomságokkal találkozzon a fogyasztó. A megújult uborkacsalád gondol azokra is, akik állandó harcban állnak a mérleggel, számukra illetve minden egészségtudatos vásárló számára is elkészült a hozzáadott cukor nélkül készült változat is, hiszen a többi fűszer, a kapor, a mustármag, a só, az ecet, a csípős változatban pedig a pepperoni éppen elég „lelket” lehel a csemege uborkába.

A termékeket szokott lelőhelyükön vásárolhatod meg, de a játékos kedvűek figyelmébe ajánljuk a www.uborkafarm.com oldalt is, ahol jópofa játékkal ezúttal online vásárlási kuponokhoz, és egyéb értékes ajándékhoz is juthatsz.

A csemegeuborka felhasználásával kapcsolatban pedig itt az idő eloszlatni egy tévhitet: nemcsak savanyúságként, húsételek mellé, vagy hidegtálakon fogyasztható, hanem remek fogások alkotóelemeként is gondolkodhatsz uborkában. Kedvcsinálónak íme itt két recept, amelynek remek ízt ad a ropogós finom csemegeuborka.

Füstölt lazacos szendvicskrém

Kitűnő vendégváró falatokat varázsolhatsz néhány perc alatt, ha bevásárlókosaradba kerül némi füstölt lazac, tejszínes tormakrém, a hűtőből pedig előveszed a Bonduelle csemegeuborkát. A lazacot vékony csíkokra, a csemegeuborkát pedig apró kockákra vágd fel! Néhány kanál tejszínes tormával krémesítheted, esetleg egy kevés tejföllel lazíthatod a csípősséget, ha a lágyabb ízeket kedveled. Pár csepp citromlével ízesítheted, és kész is. Sós kekszekre kanalazva tálald!

Készítsd el saját csemegeuborkádat a www.uborkafarm.com oldalon!

Színpompás currys csirke

A csirkemellet ujjnyi vastag kockákra vágd, sózd, borsozd, majd forró olajon kissé pirítsd meg! Adj hozzá 2 szál karikára vágott, kissé előfőzött sárgarépát - vagy konzerv bébirépát -, 1 kis doboz felkockázott ananászkonzervet, - mehet bele a leve is -, és egy kis tálkányi - 10-12 db - karikára vágott Bonduelle csemegeuborkát.

Öntsd fel kevés alaplével, fűszerezd curryporral és hagyd fedő alatt párolódni, amíg a zöldségek és a hús íze kissé összeérik. Főzőtejszínnel krémesítheted, egy evőkanálnyi lisztet, vagy étkezési keményítőt is adhatsz hozzá, így igazán krémes és selymes lesz a szósz. Párolt rizzsel tálald!(%oldalmero(http://ad.adverticum.net/img.prm?zona=42927&kampany=1718858&banner=1718856&ord=RANDOM_NUMBER)%)

Ezt is szeretjük