Az 5 legjobb természetes immunerősítő

A hatékony megelőzésért

Hogy immunrendszered kibírja a hideget megfázás nélkül, próbáld ki az 5 legtutibb módszert!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Cékla

A cékla gazdag vasban, és fokozza a betegségeket leküzdő antitestek, a fehérvérsejtek termelődését. Serkenti a vörösvérsejtek működését is, és javítja a sejtek oxigénellátását.

Mangánt tartalmaz, amely az interferon – egy hatékony rákellenes anyag – létrehozásához szükséges.

Vörös színét a betanin nevű pigmentnek köszönheti, amely antioxidáns hatású, segít megelőzni a rákot és a szívbetegségeket. Úgy vélik, hogy a céklának méregtelenítő hatásai is vannak, melyek javítják a máj és a vese működését. Magas rosttartalmú, fontos a szív és a gyomor megfelelő működéséhez.

Használata

A cékla megfőzve is éppen olyan hatásos, mint nyersen. A friss céklát fogyaszthatod préselve, de teheted salátába is. Levesnek főzve is nagyon ízletes. Levele gazdag A- és C-vitaminban, vasban és kalciumban, így ha spenóthoz hasonlóan használod fel, rengeteg értékes vitaminhoz juthatsz.

Mandula

A mandula rengeteg antioxidáns hatású E-vitamint tartalmaz, melynek erős rákellenes hatása van. 100 g mandulában 24 mg E-vitamin található.

Ezen kívül jó forrása a kalciumnak is, mely vírusölő ásványi anyag. A benne lévő cink erősíti az immunrendszert, és elősegíti a sebgyógyulást is. A telítetlen zsírsavaknak köszönhetően pedig csökkenti a koleszterinszintet.

Burgonya

A krumpliban az a jó, hogy nagyon olcsó, és mindenhol hozzájuthatsz. Így ez a legegyszerűbb C-vitamin forrásunk, mellyel nagy mértékben hozzájárulhatsz immunrendszered erősítéséhez. Az újkrumpli különösen gazdag az antioxidánsokban, különösen a héja, ezért érdemes nem megtisztítva fogyasztani. Segíti az emésztést, és csökkenti a koleszterinszintet. Rengeteg B6-vitamin van benne, mely az immunfokozó aminosavak előállításában játszik szerepet.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Csipkebogyó

A csipkebogyó a vadrózsa termése, és rózsabokrokon található, miután a rózsák már elvirágoztak. Húszszor annyi C-vitamint tartalmaz, mint ugyannyi tömegű narancs, ezért növeli a szervezet ellenállását a betegségekkel szemben. Fokozza a fagociták termelődését és a méregtelenítő baktériumok hatását. Jó forrása ezen kívül még a pektinnek, mely megköti a mérgeket és a koleszterint, hogy a szervezet ezután ki tuja magából söpörni.

Zöldbab

A többi zöldséghez hasonlóan a zöldbab is alacsony zsírtartalmú, és sok fontos oldható rostot tartalmaz, mely fontos a szív egészségének megőrzéséhez.

Rengeteg B-vitamin van benne, mely a fagocita sejtek fejlődéséhez szükséges. Ezek semmisítik meg a nem kívánt betolakodókat. A növény ezen felül tartalmaz még bétakarotint is, melyet a szervezet rákmegelőző A-vitaminná alakít. A zöldbab jó mangánforrás is, mely egyben remek vírusölő anyag.

Cikkünk Charlotte Haigh, az Alexandra Kiadó gondozásában megjelent 100 természetes immunerősítő című könyve alapján készült.

A kötet a leghatásosabbakat sorolja fel az immunerősítő táplálékok közül: részletesen bemutatja azokat, leírja kedvező hatásaikat, és felbecsülhetetlenül értékes adatokat közöl a bennük rejlő tápanyagokról. Ráadásként mindegyik leíráshoz egyszerű, ízletes recept is tartozik.

A könyvet itt rendelheted meg!

OLVASD EL EZT IS!

no tanul
  • tanulás
  • táplálkozás

Ezeket edd vizsgaidőszakban!

Ezt is szeretjük